OTOCI U MORU ZNANJA novi je projekt Instituta Plavi svijet u partnerstvu s Hrvatskim prirodoslovnim muzejom, Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli, Institutom za oceanografiju i ribarstvo, Gradom Malim Lošinjem te udrugama Plavi svijet Vis i Geopark Viški arhipelag.

Cilj projekta je putem organizacije treninga od strane znanstvenih institucija za provoditelje edukacijskih aktivnosti udruga uključenih u projekt te putem osmišljavanja inovativnih i interaktivnih edukativnih sadržaja osposobiti udruge za provedbu niza aktivnosti kojima će se popularizirati znanost i tehnologija (STEM) i organizirati različiti programi edukacije iz područja prirodoslovlja za djecu i mlade s otoka Lošinja i Visa.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Poziva UP.04.2.1.10 „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ u ukupnoj vrijednosti 1.534.268,40 HRK. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%).

 

 

Naziv projekta: Otoci u moru znanja
Šifra projekta: UP.04.2.1.10.0151
Poziv: Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a
Korisnik: Institut Plavi svijet
Partneri: Hrvatski prirodoslovni muzej, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Institut za oceanografiju i ribarstvo, Plavi svijet Vis, Geopark Vis, Grad Mali Lošinj
Razdoblje provedbe projekta: od 08. kolovoza 2022.- 08. kolovoza 2024.
Ukupna vrijednost projekta: 1.534.268,40 HRK
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.304.128,14 HRK
Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 230.140,26 HRK

 

Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Instituta Plavi svijet.
Za više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr, www.esf.hr