Institut Plavi svijet provodi brojne aktivnosti u lokalnoj zajednici i aktivno se uključuje u sve akcije sudjelovanja javnosti u upravljanju okolišem. Redovito organiziramo akcije čišćenja mora i obale, različita javna događanja (predavanja, manifestacije, proslave i sl.), kao i ostale aktivnosti podizanja svijesti javnosti o brizi za okoliš u kojima nam možete pomoći, bilo da nam se osobno pridružite na Lošinju ili organizacijom pratećih aktivnosti na Vašoj lokaciji. Povremeno trebamo specifičnu pomoć u dizajniranju naših materijala, upravljanju našim web stranicama, organizaciji promotivnih aktivnosti putem (društvenih) medija, organizaciji i vođenju crowd-funding kampanja i sl. Također, dobro bi nam došla pomoć u razvoju softvera za prikupljanje podataka s terena, razvoju integriranih baza podataka ili povezivanju naših podataka s on-line platformama.

Naša sposobnost da ispunimo svoje obaveze aktivnog sudionika u javnim procesima te ostvarimo naše ambiciozne ciljeve uvelike ovisi i o Vašoj podršci. Ukoliko želite odvojiti malo vremena i energije da nam pomognete u gore navedenim aktivnostima, molimo Vas da ispunite slijedeći obrazac i naznačite u kojim bi nam aktivnostima mogli pomoći. U trenutku kada nam Vaša pomoć bude potrebna, pregledat ćemo našu bazu podataka o volonterima te ćemo Vas kontaktirati.

Ukoliko biste željeli sudjelovati u našim aktivnostima istraživanja dupina, molimo Vas da se prijavite na programe eko-volontiranja ili studentske prakse.