U aktivnostima Instituta Plavi svijet osim redovnih članova tima često sudjeluju i gostujući istraživači i kolege znanstvenici iz partnerskih i suradničkih organizacija, mnogobrojni studenti na programima stručne prakse i eko-volonteri. Kako bi im svima tijekom čitave godine osigurali adekvtan smještaj na otoku Lošinju i njihov boravak s nama učinili ugodnijim, jednostavnijim i dostupnijim, pokrenuli smo projekt kupnje i uređenja stana u Velom Lošinju.

Realizacija ovog za nas veoma značajnog projekta trajala je gotovo dvije godine i ponosni smo što upravo u trenutku obilježavanja 20. obljetnice postojanja Instituta Plavi svijet, javnosti možemo predstaviti naš novi stan koji je u potpunosti renoviran i uređen zahvaljujući tvrtkama koje su prepoznale važnost ovog projekta za naš dalji rad i donirale sredstva za opsežnu renovaciju, adaptaciju i uređenje našeg stana. Ovim putem još jednom se zahvaljujemo Zagrebačkoj pivovari, Unfogettable Croatia i Emmezeti što su nam omogućile da ostvarimo naš cilj.

Stan se nalazi u samom centru Veloga Lošinja, nedaleko od Lošinjskog edukacijskog centra o moru, u zgradi okruženoj predivnim mediteranskim vrtom koji unatoč neposrednoj blizini središta mjesta, rivi i turističkim sadržajima predstavlja oazu mira te prijeko potrebnu opuštajuću atmosferu nakon napornog radnog dana. Stan se sastoji od 5 spavaćih soba, dvije kupaonice, dnevnog boravka, kuhinje s blagovaonicom i prostranog balkona. Kako bi istovremeni boravak većeg broja osoba bio što ugodniji, prilikom izvođenja osnovnih građevisnkih radova koje nam je omogućila donacija Zagrebačke pivovare putem kampanje „Zaštićene zakonom“ pažljivo smo planirali broj i raspored prostorija. Dodatne završne radove na adaptaciji stana uspjeli smo realizirati sredstvima koja nam je donirala tvrtka Unforgettable Croatia, a posebnu pažnju posvetili smo unutarnjem uređenju u čemu su nam uvelike pomogli dizajneri Emmezete, koja nam je i donirala kompletan namještaj i opremu.

Osim sponzora, veliki doprinos uređenju stana dali su svi članovi tima Instituta Plavi svijet sudjelujući i pomažući u različitim fazama izvođenja radova, čime je upravo i sam stan dobio dodatnu vrijednost kao simbol našeg zajedništva i timskog rada.

Hvala svima i dobro nam došli!

 

Zavirite iza kulisa ovog projekta klikom na video :