Već trideset godina uspješno provodimo istraživanje velikih morskih kralješnjaka, educiramo građane i na taj način podižemo svijest javnosti te radimo i na zaštiti morskih staništa. S obzirom da smo mala nevladina organizacija, potrebna nam je vaša pomoć. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u namjeri da uspješno provedemo zaštitu morskog okoliša u Jadranskom moru te ostalim dijelovima Mediterana. U daljnjem tekstu pogledajte kako doprinijeti kroz sudjelovanje u različitim programima i projektima.

Usvojite dupina

Usvajanjem dupina pružate podršku edukacijskim programima Instituta Plavi svijet. U znak zahvalnosti za vašu donaciju poslati ćemo vam paket za usvojitelje unutar kojeg ćete naći više informacija o dupinu kojeg ste usvojili, vašu člansku iskaznica kojom postajete član Instituta Plavi svijet čime ostvarujete besplatan ulaz u naš Lošinjski edukacijski centar o moru u Velom Lošinju te dodatan sadržaj ovisno o tipu paket koji ste izabrali. Možete nas podržati i izravnom donacijom putem web stranice „podržite nas“, ali složiti će te se, usvajanje dupina je puno zabavnije.

Više…

Volontirajte

Ukoliko želite pomoći u radu udruge i organizaciji aktivnosti, poput Dana dupina, možete se registrirati na stranici „volontiranje“ i mi ćemo vas kontaktirati za sudjelovanje. Isto tako ako imate ideju na koji drugi način možete doprinijeti, za koji smatrate da bi nam koristio, svakako nam se javite, dođite i posjetite naš centar ili jednostavno prisustvujte događajima koje organiziramo.

Više…

Studentska praksa

Ako ste student biologije, veterine ili srodnih područja možete se prijaviti za studensku praksu u Institutu Plavi svijet čime stječete iskustvo terenskog rada tijekom provođenja istraživanja, ali i nova saznanja iz područja biologije mora. Broj mjesta je ograničen te vam savjetujemo da nas kontaktirate nekoliko mjeseci unaprijed.

Više…

Građanska znanost

Bili ste na moru i imali neobično opažanje? Vidjeli ste dupine ili neku drugu neobičnu morsku životinju ili ste pak uočili nešto zabrinjavajuće što može naštetiti morskom okolišu? Svakako posjetite našu web stranicu „građanska znanost“ i opišite nam vaše opažanje. Za prijavu možete koristiti formular na našoj web stranici ili preuzeti besplatnu aplikaciju.

Više…

Društvena odgovornost tvrtki

Institut Plavi svijet je neprofitna nevladina organizacija te se neki naši programi odvijaju uz podršku sponzora, tvrtki koje brinu o okolišu. Više informacija o našim sponzorima možete pronaći na web stranici „Društvena odgovornost tvrtki“, a ukoliko ste vi ili vaša tvrtka zainteresirani za suradnju, svakako nas kontaktirajte.

Više…