Možete nam se pridružiti u praktičnom radu za studente

Institut Plavi svijet poziva studente različitih područja srodnih s biologijom mora i zaštitom okoliša da se pridruže timu kroz program studentske prakse. Vaše druženje s nama uključuje sudjelovanje u svim aktivnostima koje provodimo, a obuhvaća prikupljanje i obradu podataka vezanih uz istraživanje dupina, rad u našem Lošinjskom edukacijskom centru o moru, održavanje predavanja i sudjelovanje u njima te rad s vašim kolegama studentima, volonterima i drugim članovim tima Instituta Plavi svijet. Vaš smještaj bit će organiziran u Velom Lošinju u stanu opremljenom sa svime što vam treba za normala život (ručnici, plahte, kuhinjske potrepštine). Zajedno sa drugim studentima i volonterima Instituta Plavi svijet dijeliti ćete i obične, svakodnevne poslove kao što su kuhanje i/ili pospremanje. Život u kući obično je nastavak radnog dana stoga je važno da se dobro snalazite u radu, životu i komunikaciji s drugima, da ste sposobni uvažiti i poštovati razlike koje mogu postojati među ljudima te da možete raditi i surađivati i u ponekad napornim radnim uvjetima. Ukratko, ponašajte se onako kako biste voljeli da se drugi ponašaju prema vama.  Tim Instituta Plavi svijet sastoji se od članova iz raznih Europskih zemalja stoga je glavni jezik kojim se svakodnevno koristimo u zajedničkoj komunikaciji engleski te je vaše poznavanje engleskog jezika jedan od važnih preduvjeta kako bi vam sudjelovanje u ovom programu bilo korisno.

Dobri dupini

Studenti Sveučilišta u Zagrebu za sudjelovanje u programu studentske prakse mogu dobiti ECTS bodove. Raspitajte se na vašem sveučilištu dali i vi možete dobiti dodatne ECTS bodove. Minimalni period sudjelovanja u programu je mjesec dana. Dostupni periodi su od veljače do studenog.  Kotizacija iznosi 211 kn dnevno za mjesece od veljače do svibnja, te mjesec listopad i studeni. Kotizacija od lipnja do rujna iznosi 263 kn dnevno.  Navedeni iznosi pokrivaju troškove vašeg smještaja, mentorstva, prijevoza do i od ureda, goriva za plovilo i terenskih izlazaka. Troškove poput hrane, osiguranja ili putovanja do i od otoka Lošinja snose sami studenti. Preporučljivo je sa sobom ponijeti: praktičnu odjeću, laptop, kremu za sunčanje, kapu, vodootpornu jaknu, naočale, dobru volju i želju za novim saznanjima.

Studenti koje se žele prijaviti moraju zadovoljiti sljedeće uvjete:

studirati biologiju, veterinu, geografiju, pravo, društvene znanosti, matematiku i statistiku ili slična područja koja se mogu primijeniti u biologiji i zaštiti mora;

biti u dobroj fizičkoj kondiciji i znati plivati;

mogu tolerirati različite vremenske uvjete i boraviti na suncu nekoliko sati tijekom terenskog rada;

služiti se engleskim jezikom u govoru i pismu;

biti punoljetni.

Naš smještaj:

Ukoliko se želite prijaviti, popunite obrazac u nastavku:

  • MM slash DD slash YYYY
  • Molimo vas priložite svoj životopis i motivacijsko pismo koje opisuje razloge vaše prijave, vaša očekivanja od programa i bilo koje druge posebne ili važne vještine ili iskustva koja imate ( u PDF formatu veličine do 1 MB)

  • Accepted file types: pdf, Max. file size: 1 MB.
  • Institut Plavi svijet ne provodi program studentske prakse u komercijalne svrhe stoga ne ostvaruje profit od istog. Studentska praksa je poduka koju Institut Plavi svijet omogućuje svojim članovima te se traženi iznos naplaćuje kako bi se pokrili osnovni troškovi studenata. Stoga, ukoliko ste primljeni na stručnu praksu, po dolasku u bazu od vas će se tražiti da ispunite obrazac za članstvo u Institutu Plavi svijet koje vrijedi jednu godinu. Vaš zahtjev za sudjelovanje u programu stručne prakse biti će obrađen unutar 5 radnih dana (od ponedjeljka do petka po srednjeeuropskom vremenu) od primitka prijave. Međutim, zbog nepredviđenih komplikacija molimo vas da odgovor očekujete unutar 14 dana. Potom će vas kontaktirati koordinator programa stručne prakse kako bi se s kvalificiranim studentima dogovorio za dan i vrijeme Skype intervjua. Informaciju da li ste primljeni u program dobiti će te unutar 5 radnih dana od dana intervjua putem elektronske pošte, a potvrdu da će te sudjelovati u programu morate poslati unutar 5 radnih dana od primitka obavijesti da ste primljeni, u suprotnome smatramo da ste odbili sudjelovati u programu. Student koji pristane sudjelovati u programu stručne prakse mora platiti predujam od 20% najkasnije 3 mjeseca prije početka prakse. Ukoliko student otkaže sudjelovanje 3 mjeseca prije početka prakse a uplatio je predujam, tada mu se novac u cijelosti vraća. Međutim, novac neće biti vraćen ukoliko student otkaže sudjelovanje u periodu kraćem od 3 mjeseca prije početka prakse. Iznimka su studenti koji zbog bolesti nisu u moćnosti doći, za što je potrebno priložiti medicinsku dokumentaciju. Obavijest o otkazivanju sudjelovanja u programu stručne prakse smatra se valjana ukoliko je poslana koordinatoru stručne prakse putem elektronske pošte i student je zaprimio potvrdnu poruku o isporuci iste. Institut Plavi svijet će vratiti uplaćeni novac ukoliko se program studentske prakse otkaže zbog tehničkih ili logističkih razloga. Institut Plavi svijet neće se smatrati odgovornim za bilo kave druge troškove osim troškova programa. Ukoliko se ne slažete s navedenim uvjetima i pravilima tada se ne možete prijaviti za sudjelovanje u programu. Za informacije o pravilima privatnosti posjetite našu web stranicu- uvjeti korištenja.