U Zagrebu je održano predstavljanje ljetne kampanje Zagrebačke pivovare pod nazivom “Zaštićene zakonom” kojom se želi podići svijest o ugroženosti pojedinih strogo zaštićenih vrsta u Hrvatskoj – dobrog dupina, risa, vuka i bjeloglavog supa. Od prodaje svake posebno dizajnirane limenke Ožujskog piva na kojima se nalaze grafike navedenih životinja Zagrebačka pivovara donirat će 0,50 kuna za aktivnosti usmjerene zaštiti pojedinih vrsta.

G. Ivan Šuvar, direktor marketinga i izvrsnosti brendova Zagrebačke pivovare na predstavljanju kampanje rekao je kako im je želja osvijestiti širu javnost o zaštićenim životinjama u Hrvatskoj i zajedničkim snagama pridonijeti njihovom opstanku. „ Zadali smo si ambiciozan cilj, a to je da skupimo više od 600.000 kn koji će biti uplaćen udrugama za projekte koje su upravo udruge nominirale kao najbitnije za naše zaštićene životinje. Osim toga, naš Klub volontera će se također aktivno uključiti u kampanju i odraditi volonterske akcije za svaku udrugu

Predstavljanju kampanje prisustvovala je naša Andrea Borić, voditeljica Lošinjskog edukacijskog centra o moru koja je prisutnima predstavila Institut Plavi svijet. Andrea je naglasila „U svom radu Institut Plavi svijet mnogo napora ulaže u obrazovanje novih generacija istraživača dupina i mora no smještaj mladih ljudi na Lošinju, posebice tijekom turističke sezone predstavlja veliki izdatak. Stoga će Institut Plavi svijet dobivenim sredstvima obnoviti stan u Velom Lošinju za potrebe smještaja studenata i istraživača čime će se osigurati obrazovanje novih generacija istraživača dobrih dupina i Jadranskog mora“.

Ambasador dobrih dupina u ovoj kampanji je hrvatski nogometni reprezentativac Domagoj Vida! Promociji očuvanja pridružili su se još Andrej Kramarić i Dominik Livaković te kapetan Košarkaškog kluba Cibona Marin Rozić. Također, glumci Rene Bitorajc, Goran Bogdan i Goran Navojec, kao Žujini ambasadori koji su snimanjem spotova o vuku i risu pomogli promociju ove kampanje odrekli su se svojih honorara u korist kampanje. Hvala vam dečki!

Više o kampanji možete pronaći na stranici www.zasticenezakonom.ozujsko.com.

Fotografije s današnje presice pogledajte u nastavku!

I naravno, Žuja je samo za one koji imaju 18+!