Institut Plavi svijet u suradnji s partnerima od 17. do 20. lipnja 2018. u Velom Lošinju organizira radionicu za istraživače na početku karijere s temom povezivanja znanosti, politike i društva.

Teme radionice u koju su kao partneri uključeni Mreža mladih znanstvenika (NIECS) IMBeR projekta (Integrated Marine Biosphere Research), EU projekt ECLIPSE i MarCons Cost akcija će uključivati: uloga znanosti u upravljanju morskim okolišem i prirodnim resursima, kako proizvesti “iskoristivu” znanost o moru,   poboljšanje razmjene znanja između znanstvenika i donositelja odluka te kako izabrati karijeru koja će imati utjecaj u području povezivanja znanosti, politike i društva. Praktične aktivnosti će uključiti izradu kratkih prikaza pojedinih politika, izradu info-grafika, pretvaranje znanstvenih radova u blog zanimljiv čitateljima, razvoj Plana utjecaja istraživanja, komunikaciju istraživanja kroz društvene medije i druge internetske platforme, razvoj i održavanje snažne mreže dionika, simulaciju diskusije između znanstvenika i donositelja odluka te korištenje građanske znanosti – njenu ulogu, kada je koristiti, kakve podatke očekivati.

Predavači na radionici dolaze sa Sveučilišta na Tasmaniji, Australija, Sveučilišta u Oxfordu, Velika Britanija, Stockholmskog Sveučilišta, Švedska, Sveučilišta u Portu, Portugal, a iz Instituta Plavi svijet pridružit će im se dr. sc. Peter Mackelworth, direktor Programa zaštite i dr. sc. Draško Holcer predsjednik .

Konačni rok za prijavu na radionicu je 19. ožujak 2018. Prijaviti se možete putem web stranice za prijavu. Potpore za sudjelovanje dostupne su za pokrivanje dijela troškova smještaja, putovanja i boravka na radionici. Dodatne informacije možete dobiti putem elektroničke pošte kontaktirajući nas na adresi IMBeR@imr.no

Također, s obzirom da je radionica organizirana u suradnji s COST akcijom MarCons, za sudionike akcije dostupno je deset potpora u iznosu od 500 Eura za pokrivanje troškova sudjelovanja.