Ponosni smo i sretni što nam je dodijeljena prestižna nagrada ŽUTI OKVIR za održivi razvoj, znanost i obrazovanje u kategoriji Život ispod vode!

Nagrada ŽUTI OKVIR se 2021. godine dodjeljuje već treći put u 17 kategorija održivog razvoja, kako su ih definirali Ujedinjeni narodi.

Magazin National Geographic Hrvatska proteklih je mjeseci pozivao čitatelje da nominiraju svoje kandidate – pojedinca, tim, tvrtku, instituciju, organizaciju ili udrugu – koji svojim postignućima najbolje oslikavaju, promoviraju i podržavaju održivi razvoj. Stručni žiri je na kraju odabrao dobitnike ŽUTOG OKVIRA u navedenim kategorijama za 2021. godinu. Kako navodi Mr. sc. Robert Kakarigi, ekspert za održivi razvoj i ekotehnologiju: „ Stručnom ocjenjivačkom sudu u sastavu Hrvoje Prćić, Marija Vizner i Robert Kakarigi nije uvijek bilo lako odlučiti pobjednika pojedine kategorije, jer bi najradije dodijelili svima koji su zaslužili nominaciju“.

Nagradu su u srijedu, 15. prosinca na svečanoj priredbi u hotelu Hilton u Zagrebu, preuzeli naši kolege Maša Frleta-Valić i Gorjan Agačević. Kolegica Maša, morska biologinja i istraživačica, prilikom preuzimanja je istaknula da nas ovo priznanje ohrabruje i dalje motivira na nastavak našeg djelovanja jer je to zapravo priznanje za naš doprinos u zaštiti morskog okoliša tijekom više od 20 godina rada.

Zahvalni smo svima koji su nas nominirali i stručnom žiriju što nas je izabrao. Ovim putem također zahvaljujemo i našim članovima, volonterima, donatorima i partnerima koji su uz nas dugi niz godina i podupiru naš rad.