OVOGODIŠNJI REZULTATI PROJEKTA “meetINblue – valamar blue meetings”

 

Valamar “posvojio” 42 dupina iz Jadranskog mora

 

meetINblue dobitnik je prestižne nagrade CBTour 2012. u kategoriji najboljeg programa odgovornog hrvatskog poslovnog turizma

 

Valamar hoteli i ljetovališta, vodeća hrvatska tvrtka za upravljanje u turizmu, sredstvima prikupljenima kroz projekt iz područja društveno odgovornog poslovanja “meetINblue – valamar blue meetings” u ovoj je godini posvojila ukupno 42 dupina iz Jadranskog mora te tako doprinijela očuvanju ove zaštićene vrste. Zahvaljujući ostvarenom zakupu svojih konferencijskih prostora za događaje u kojima sudjeluje 100 ili više osoba, Valamar je doniranjem 700 kuna za svaki takav zakup, posvojio po jednog dupina. U ovoj je godini Valamar za tu svrhu izdvojio 30 tisuća kuna, koja su donirana lošinjskom Institutu za zaštitu mora Plavi svijet, a projekt će se nastaviti i sljedeće godine.

“Ovaj društveno odgovoran projekt usmjeren na zaštitu dupina i hrvatskog podmorja naš je doprinos očuvanju biološke raznolikosti Jadranskog mora, najvrednijeg resursa Hrvatske. Briga za okoliš važna je odrednica u našem poslovanju, što ovim dugoročnim projektom želimo dodatno podcrtati”, izjavio je Peter Fuchs, predsjednik Uprave tvrtke Valamar hoteli i ljetovališta.

„Plavi svijet Institut za istraživanje i zaštitu mora provodi programe istraživanja velikih morskih kralješnjaka, edukacije i podizanja svijesti javnosti o potrebi očuvanja okoliša. Budući da kroz svoj program društvene odgovornosti Valamar kao tvrtka promiče održivi razvitak, ova je donacija znak prepoznavanja kvalitete našeg rada i vrijednosti projekata koje provodimo. Dobivena sredstva utrošit ćemo na opremanje edukacijskog centra o moru u Velom Lošinju te nastavak naših aktivnosti edukacije posebice djece i mladih. Ovim se putem zahvaljujemo tvrtki Valamar hoteli i ljetovališta na potpori i nadamo se i budućoj uspješnoj suradnji” rekao je dr.sc. Draško Holcer, predsjednik Instituta Plavi svijet.

Inovativnost i značaj projekta kojim se potpomaže rad nevladine udruge Plavi svijet prepoznala je i struka pa je tako meetINblue ove godine dobio prestižnu nagradu CBTour u kategoriji najboljeg programa odgovornog hrvatskog poslovnog turizma.

Sve informacije o projektu meetINblue dostupne su na web stranici www.mice-croatia-valamar.com/meetinblue.