Pozivamo studente magistarskih i doktorskih studija s temeljnom diplomom iz biologije/ekologije i srodnih područja da se prijave za sudjelovanje u Međunarodnoj školi morske konzervacijske biologije (isMCS) koja se održava od 21.-30. lipnja 2018. u Kopru i Velom Lošinju. isMCS je intenzivni desetodnevni tečaj usmjeren na zaštitu morskih sustava od populacijskog do nivoa ekosustava, a uključuje tematske probleme i  ljudsku dimenziju zaštite mora. Školu zajednički organiziraju Zavod za biodiverzitet, Sveučilište Primorska (Slovenija) i Zavod za prirodu i ribarstvo, Sveučilište Oregon (SAD) u suradnji s Institutom Plavi svijet.

Nastavu na engleskom jeziku održava tim međunarodnih predavača sa iskustvom u različitim poljima morske konzervacijske znanosti iz SAD-a i Europe. Škola ima sveučilišnu akreditaciju iz SAD-a (5 bodova) i Europe (6 ECTS).

Rok za prijavu produžen je do 15. ožujka 2018. te požurite s prijavama. Za više informacija o školi, predmetima i predavačima te za prijavu posjetite isMCS web.