Konzum je postao ponosni partner Instituta Plavi svijet koji podupire zaštitu morskih sisavaca promicanjem aplikacije “Marine Ranger” kako bi doprla do što većeg broja građana. Konzum će poduprijeti aplikaciju kroz svoje medijske kanale poput web stranice, newslettera, društvenih mreža te tiskanih materijala.

Institut Plavi svijet je u okviru projekta LIFE Delfi, kojeg sufinanciraju Europska unija kroz program LIFE i Ured za udruge Vlade RH, razvio aplikaciju „Marine Ranger“ za mobilne uređaje. Aplikacija omogućava svim zainteresiranim građanima da postanu „građani znanstvenici“ i pridruže se aktivnostima praćenja morskih sisavaca – dupina, kitova i sredozemne medvjedice.

Kad god ste na moru, bilo da lovite ribu, ronite, jedrite, plivate ili samo uživate na obali i opazite morske sisavce, podijelite vaša opažanja sa znanstvenicima. Prikupljanjem informacija o opažanjima morskih sisavaca možemo značajno unaprijediti njihovo istraživanje i zaštitu s obzirom da se tako lakše mogu utvrditi područja veće prisutnosti pojedinih vrsta, trendovi u njihovoj brojnosti i posebice pojavljivanje rijetkih i novih vrsta. Saznajte više ovdje.

Preuzmite aplikaciju na www.marine-ranger.org.