Kako se prošlogodišnja suradnja Instituta Plavi svijet i Bioteke pokazala uspješnom, i ove godine je Biotekina znanstvena ekipa preselila svoj  laboratorij  na otok Lošinj, u grad Mali Lošinj, Oporavilište za morske kornjače (između hotela Vespera i Aurora)! Ove godine smo vam pripremili puno veći i bogatiji program.

Program je namijenjen djeci  između 7 i 12 godina, gdje će svako dijete dobiti priliku postati znanstvenik na tjedan dana. Svakog znatiželjnika čekaju pokusi u kojima otkrivamo koliko vitamina ili šećera ima u voću i povrću, kako DNA napraviti vidljivom i ponijeti ju kući, koje sve boje krije lišće ili kako napuhati balone uz pomoć kvasca! A što sve čeka one koji vole dinosaure? Samo ćemo vam spomenuti da ćete vidjeti i dotaknuti neke od najstarijih fosila ikad viđenih na našem planetu. Uzbudljivo, zar ne? A ako vam ovo nije dovoljno izazovno, vjerujemo kako će vaš gladni pustolovni duh biti sit nakon naših radionica u prirodi: izradit ćemo spravu kojom lovimo kukce i trčimo u lov, saznat ćemo kako prepoznati koje biljke su oko nas, kako složiti evolucijsku liniju uz pomoć drveća i grmova? Ima li netko spreman zaroniti gležnjevima u plićak i otkriti šaroliki morski svijet? A napraviti algarij?

Više informacija možete pronaći na http://udruga.bioteka.hr/dodite-na-biotekin-ljetni-znanstveni-kamp-na-losinju-2/#come .

Kontakt osoba: Kristina Duvnjak 095/2911-984