U srijedu, 01.07., obilježili smo naš tradicionalni Dan dupina, 28. po redu! Ovoga puta u nešto skromnijem izdanju zbog neizvjesne situacije s pandemijom COVID-19, u Lošinjskom edukacijskom centru o moru organiziran je niz aktivnosti za posjetitelje različitih uzrasta. U prijepodnevnim satima održana je igraonica s kvizom za djecu predškolske dobi, dok su poslijepodne svoje znanje o dupinima pokazali sudionici kviza za djecu u dvije kategorije – uzrast od 8-10 godina i od 10-12 godina. Iako u nešto manjoj mjeri, djece i natjecateljskog uzbuđenja nije nedostajalo. Ukupno je u aktivnostima sudjelovalo pedesetak mališana. U večernjim satima održano je predavanje o morskim sisavcima u Jadranu, a posebno nas veseli što su nas tim povodom posjetili djelatnici Javne ustanove za zaštitu prirode Međimurske županije – Međimurska priroda.
Također, predstavili smo i naš novi projekt, LIFE Delfi koji ima za cilj smanjivanje interakcije između ribarstva i dupina osiguravajući dupinima da izbjegnu ozljede i zapetljavanja u ribarske alate uz očuvanje ribolovnih aktivnosti.

Tim Instituta Plavi svijet zahvaljuje se svima koji su sudjelovali u 28. Danu dupina i time omogućili da se ova lijepa tradicija unatoč izvanrednim okolnostima nastavi.